ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK BÉRLETÉRE LEHET PÁLYÁZNI

DMJV Önkormányzata megbízásából a Cívis Ház Zrt. 2012. július 26-tól kezdődően 61 üres lakást hirdet meg pályázat útján történő bérbeadásra. A pályázatok leadásának határideje 2012. augusztus 28. 12.00 óra. A pályázatok értékelésére 2012. szeptember 5. napján 9.00 órától kerül sor, a kiírás szerinti sorrendben. Az értékelés helyszíne: Cívis Ház Zrt. Iparkamara u. 2., félemelet, Házasságkötő terem.

Szociális támogatással 40 lakás kerül meghirdetésre. Az ezekre irányuló pályázat leadásához szükséges, hogy a pályázó szociális lakbértámogatásra vonatkozó határozatot szerezzen be az Önkormányzat Szociális Osztályán (Kálvin tér 11., Új Városháza).

Szociális támogatás nélkül 21 lakást pályáztatunk. A pályázat leadásának feltétele - a szükséges formanyomtatvány kitöltésén és a konkrét lakbérajánlat zárt borítékban való megtételén túl - a pályázó és a két kezes jövedelemigazolása.  

A lakások többsége felújításra szorul. A felújítást a nyertes pályázónak kell elvégeznie bérbeszámítási igény nélkül, de a bérleti szerződés megkötését követő 12 hónap időtartamra számára (támogatással bérbe adott lakás esetében a szociális támogatáson túl) 30% lakbérkedvezmény jár. A lakások 5 év meghatározott időre kerülnek bérbeadásra, és a pályázati kiírásban szereplő feltételekkel ez idő alatt megvásárolhatók. Amennyiben az elnyert lakás nincs kijelölve értékesítésre, vagy a bérlője nem él a megvásárlás lehetőségével, a bérleti jogviszony megszűnik az 5 év elteltével. Ebben az esetben a szerződés meghosszabbítására nincs mód, a lakást kiürítve, frissen festve, mázolva, működőképes berendezési tárgyakkal le kell adni.  A lakások műszaki állapotáról a pályázati kiírásban rögzített időpontokban a helyszínen személyesen is meggyőződhetnek, ahol kollégáink az érdeklődők kérdéseire is választ adnak.

A részletes pályázati kiírás megtalálható az „ÜGYINTÉZÉS/Letölthető dokumentumok” menüpont alatt a „Lakáshoz kötődő dokumentumok” között.

A kitöltendő űrlapok  megtalálhatóak az ÜGYINTÉZÉS/Letölthető dokumentumok" menüpont alatt a Lakásokhoz kötődő dokumentumok" között.

A kínálatban a „BÉRBEADÁS/Lakások” menüben böngészhet, ahol megtekintheti azok részletes adatait is. A lakások elhelyezkedéséről a „TÉRKÉPES KERESŐ” segítségével kaphat további tájékoztatást.

Amennyiben a fentiek között mégsem találná meg a keresett információt, a feltüntetett elérhetőségek valamelyikén bizalommal fordulhat munkatársunkhoz.