AUTÓMENTES NAP DEBRECEN - 2022

Közzétéve 2022-09-13

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Kedves Bérlőnk!

 

Debrecen városa 2022 szeptember 17-én, egész napos programsorozattal hívja fel a környezetbarát közlekedés fontosságára a figyelmet. Az Autómentes nap idejére lezárásra kerül a Piac utca, Szent Anna utca/Arany János utca és a Kossuth utca/Széchenyi utca közötti szakasza.

A rendezvény központi helyszíne a Piac utca - Szent Anna utca/Arany János utca és a Kossuth utca/Széchenyi utca közötti szakasza, ahol 2022. szeptember 17-én egész nap, tehát 0:00-24:00 óra között minden gépjármű forgalma tilos lesz, a két oldalon kordonok is lezárják majd a területet.

Ez alól kivételt képez a Piac utca azon szakasza, amely lehetővé teszi az Arany János utcáról a Miklós utca felé történő jobbra kanyarodást, mely esetben szabad lesz a közlekedés. A lezárt részen már előző nap, tehát 2022. szeptember 16-án 12:00 órától tilos lesz a megállás, az ezt követően ott parkoló autókat a Debreceni Közterület Felügyelet elszállítja a helyszínről.

A villamosközlekedés biztosított lesz a rendezvény ideje alatt is.

A rendezvényen többek között járműkiállítással, színpadi programokkal és játékokkal várják az érdeklődőket a szervezők. Emellett számos kitelepülő szervezet színesíti a kínálatot a főként családokat, gyerekeket megszólító eseményen.

A lezárt terület Kistemplom felőli oldalában, az Arany János utcáig két rövidebb szakaszt műfűvel borítanak be a szervezők és növénytársításokkal zöld szigeteket is kialakítanak.

A munkákat hajnalban kezdi meg a kivitelező, aki ügyel majd a csendes munkavégzésre. A sátrak felállítása 05:00 órakor kezdődik, a kiállítók pedig 08:00 órakor veszik birtokba a területet. A rendezvény, a tervek szerint ezen a lezárt szakaszon 16:00 órakor ér véget, akkor kezdődik meg a kihelyezett eszközök elpakolása.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!