AUTÓMENTES NAP DEBRECENBEN

Közzétéve 2021-09-13

Tisztelt Ügyfelünk!
Kedves Bérlőnk!

Debrecen városa 2021. szeptember 18-án egész napos programsorozattal hívja fel a környezetbarát közlekedés fontosságára a figyelmet. Az Autómentes nap idejére lezárásra kerül a Piac utca, Szent Anna és Kossuth utca közötti szakasza.

A rendezvény központi helyszíne a Piac utca Szent Anna utca és Kossuth utca közötti szakasza, ahol 2021. szeptember 18-án egész nap, tehát 0:00-24:00 óra között minden gépjármű forgalma tilos lesz, a két oldalon kordonok is lezárják majd a területet. Ez alól kivétel a Piac utca azon szakasza, amely lehetővé teszi az Arany János utcáról a Miklós utca felé történő jobbra kanyarodást, ott szabad lesz a közlekedés. A lezárt részen már előző nap, tehát 2021. szeptember 17-én 12:00 órától tilos lesz a megállás, az ezt követően ott parkoló autókat a Debreceni Közterület Felügyelet elszállítja.

A korlátozás a közösségi közlekedést is érinti. A Kossuth utca felől érkező autóbuszok nem fordulnak be a Piac utcára, hanem tovább haladnak a Széchenyi utcán, ami megállóhelyek kimaradásával is jár. A villamosközlekedés ugyanakkor biztosított lesz a rendezvény ideje alatt is.

Ezen a napon többek között járműkiállítással, színpadi programokkal és játékokkal várják az érdeklődőket a szervezők. Emellett számos kitelepülő szervezet színesíti a kínálatot a főként családokat, gyerekeket megszólító eseményen.

A lezárt szakasz Csonka templom felőli oldalát az Arany János utcáig műfűvel borítják be a szervezők és növénytársításokkal zöld szigeteket alakítanak itt ki. A munkákat hajnalban kezdi meg a kivitelező, aki ügyel majd a csendes munkavégzésre. A sátrak felállítása 6:00 órakor kezdődik, a kiállítók pedig 8:00 órakor veszik birtokba a területet. A rendezvény a tervek szerint ezen a lezárt szakaszon 18:00 órakor ér véget, akkor kezdődik meg a kihelyezett eszközök pakolása.


További információk: https://www.dkv.hu/dkv_hirek/460


Türelmüket és megértésüket köszönjük!