ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK BÉRLETÉRE LEHET PÁLYÁZNI

Közzétéve 2023-10-04
hír indexkép

DMJV Önkormányzata megbízásából a Cívis Ház Zrt. 2023. október 4. napjától kezdődően üres lakásokat hirdet meg pályázat útján történő bérbevételre. A pályázatok leadásának határideje 2023. december 4. 12.00 óra. A pályázatok értékelésére 2023. december 8-án 9.00 órától kerül sor, a kiírás szerinti sorrendben, nyilvános borítékbontás keretében, közjegyző jelenlétében az Iparkamara u. 2. szám alatt, a Cívis Ház Zrt. félemeletén. A nyertes pályázókat a borítékbontást követő 5 munkanapon belül a bérbeadó telefonon és postai úton levélben vagy e-mail útján értesíti.

29 lakás szociális támogatással kerül meghirdetésre. A pályázat beadásához szükséges, hogy a pályázó szociális lakbértámogatásra vonatkozó határozatot szerezzen be.

Szociális támogatásra való jogosultság elbírálása az arra rendszeresített formanyomtatvány kitöltésével kérhető. A formanyomtatvány letölthető a www.debrecen.hu oldalról (papíralapú ügyintézés/szociális ügyek/szociális lakbértámogatás), illetve az Új Városháza Vár utcai bejáratánál lévő portán szerezhető be.

A szociális lakbértámogatás iránti határozatra vonatkozó kérelmet DMJV Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának kell címezni, azt kizárólag postai úton lehet megküldeni (4026 Debrecen, Kálvin tér 11.), illetve az Új Városháza Vár utcai bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába kell bedobni.  

24 lakást szociális támogatás nélkül pályáztatunk. A pályázat leadásának feltétele - a szükséges formanyomtatvány kitöltésén és a konkrét lakbérajánlat zárt borítékban való megtételén túl - a pályázó előző havi jövedelemigazolásának, a két készfizető kezes jövedelemigazolásának és nyilatkozatának csatolása.  

Minden pályázó összesen 3 lakásra adhatja be a pályázatát. Amennyiben egy lakást elnyer, úgy a másik lakásokra beadott pályázata már nem versenyeztethető a többi pályázattal.

Mindkét típusú pályázat beadásának további feltétele, hogy a pályázó az általa megpályázni kívánt (legfeljebb három) lakáshoz tartozó 1-1 havi alaplakbérnek megfelelő összeget, mint pályázati biztosítékot a bérbeadó által a pályázati kiírásban megjelölt bankszámlaszámra (feltüntetve a megpályázott lakás címét) befizesse/átutalja, és az erről szóló igazolás másolatát a pályázatához mellékelje.

A lakások többsége felújításra szorul.

A pályázati kiírásban felsorolt lakások 2 év időtartamra kerülnek bérbeadásra, amely időtartam legfeljebb további 3 évvel meghosszabbítható, amennyiben a bérlőnek az első 2 éves bérleti jogviszony ideje alatt nem volt 60 napnál hosszabb idejű bérleti díj tartozása, továbbá a bérleti szerződés lejáratának időpontjában sem áll fenn bérleti díj tartozása.

A bérleti szerződés az egyszeri hosszabbítást követően (legfeljebb összesen 5 év után) nem hosszabbítható meg, abból a meghosszabbítást követően 3 évre szóló bérleti jogviszony lejártáig ki kell költözni és a bérbeadó részére kiürítve át kell adni.

A lakások műszaki állapotáról a pályázati kiírásban rögzített időpontokban a helyszínen személyesen is meggyőződhetnek.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy meghirdetett lakások egyike sem megvásárolható, illetve a bérleti jog nem cserélhető el másik lakás bérleti jogára!

A részletes pályázati kiírást ITT olvashatja.

Tájékoztatást a közös költségről ITT talál.
A pályázat beadásához szükséges formanyomtatványt támogatott lakbérajánlattal letöltheti INNEN.
A pályázat beadásához szükséges formanyomtatványt nem támogatott pótlappal lakbérajánlattal letöltheti INNEN.
A Kezes nyilatkozatát letöltheti INNEN.
A Pályázók nyilatkozatát letöltheti INNEN.
A bérbeadásra kínált lakások képét és részletes adatait ITT találja.
A lakások elhelyezkedéséről a „TÉRKÉPES KERESŐ” segítségével kaphat további tájékoztatást.

Amennyiben a fentiek között mégsem találná meg a keresett információt, a feltüntetett elérhetőségek valamelyikén (52/523-174, 52/503-133, 52/503-123, 52/523-202) bizalommal fordulhat munkatársunkhoz.