Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az önkormányzati lakáspályázatra történő jelentkezés határideje 2025. december 18. csütörtök 17.00 óra.

Önkormányzati bérlakáspályázat

A Szomszéd Bisztró, a Jardin Cukrászda, a Black Sheep Kávéház & Konyha, az Aranytölgy Kávézó és az Annuska Fagylaltbisztró az Év Cívis Vendéglátója verseny díjazottjai!

A Cívis Ház Zrt. 2025-ben ismét meghirdette az „Év Cívis Vendéglátója” versenyt, ezúttal Debrecen város egészére kiterjesztve. A pályázat célja, hogy elismerje a város meghatározó gasztronómiai szereplőit és egyúttal arra ösztönözze a helyi szereplőket, hogy példamutató sztenderdekkel és folyamatos fejlődéssel tovább emeljék Debrecen vendéglátásának színvonalát. A vendéglátóhelyeket rangos szakmai zsűri tesztelte, melynek elnöke Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, a Kistücsök Étterem tulajdonosa. A zsűri tagjai Bárdos Sarolta borász (Tokaj Nobilis; Borászok Borásza 2024), Nyikos Patrik séf (Jeunes Chefs Rôtisseurs világbajnok; Bocuse d’Or-érmes csapat tagja; Boros László-díjas szakács) és Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója.

A Csokonai Nemzeti Színházban október 17-én megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen Barcsa Lajos alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Debrecen dinamikus gazdasági fejlődése a vendéglátás fejlődését is magával hozta, h iszen a g azdaság é s a k ultúra fejlődése mellett a szállodák, illetve a vendéglátó egységek is nagyon komoly léptékváltáson mentek keresztül az elmúlt időszakban.

Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a belváros hangulatát, minőségét és identitását a vendéglátóhelyek alapvetően formálják. Innen jött az az elképzelés, az a motiváció, hogy legyen egy olyan kezdeményezés, mint az Év Cívis Vendéglátója pályázat, amely nemcsak a versenyről és a díjról szól, hanem platformja a szakmai párbeszédnek, a jó gyakorlatok átvételének.

Bárdos Sarolta borász elmondta, hogy rengeteg borvacsorán vesz részt az országban, ezért nagyon örült a felkérésnek, hogy részt vehetett a zsűri munkájában. Debrecenben nagyszerű három napot töltött el és azóta mindenkinek felhívja a figyelmét, hogy ide mennyire érdemes eljönni, mert nagyszerű vendéglátóhelyek vannak.

Nyikos Patrik séf, a zsűri tagja számára külön meglepetés volt, hogy a tesztelések közben, akár tulajdonosokkal, akár kollégákkal mennyire tartalmas szakmai beszélgetésekben volt része. Elárulta, hogy nagyon nehéz és felelősségteljes folyamat volt a bírálat és a pontozás és legszívesebben mindenkinek csillagos ötöst adott volna.

Csapody Balázsnak, a Pannon Gasztronómiai Akadémia vezetőjének, zsűri elnökének meggyőződése, hogy a gasztroturizmus a világ egyik legjobban fejlődő gazdasági ága, amihez elsődlegesen színvonalas vendéglátóhelyek kellenek. Úgy érzi Debrecen az utóbbi évek fejlődésének köszönhetően felkerült a gasztroturisták térképére. Több olyan hely is van a városban, ami egy önálló utazást is megér és a világ bármely pontján megállná a helyét.

Az idei versenyre összesen 21 hely nevezett be. Az Altin Bistro, az Annuska fagylaltbisztró, az Aranytölgy Kávézó, a Black Sheep Kávéház & Konyha (két kategóriában), a Bonita Bistro Debrecen, a Buddha Original Thai Wok & Sushi Bar, a Cafe Frei Debrecen Főtér, a DG Italiano - Ristorante Bar Pizzeria, a Frida Kávéház (Speciality Coffee-Food-Events), az IKON Restaurant Debrecen, a Jardin Cukrászda, a Melange Étterem, a Next Bistro (két kategóriában), a Víghkovász Pékbisztró, a Station Bistro, a Szomszéd Bisztró Debrecen, The Macaron Bites, a Vintage World és a Winestone Debrecen indult a megmérettetésen.


A következő vendéglátóhelyek kapták meg a rangos elismerést:

  • Az Év Cívis Vendéglátója-díjat "Melegkonyhás vendéglők" kategóriában a Szomszéd Bisztrónak, a "kávézók-cukrászdák-reggelizőhelyek" kategóriában a
    Jardin Cukrászdának ítélte oda a szakmai zsűri!
  • Az Év Cívis Vendéglátója közönségdíját "melegkonyhás" kategóriában” a Black Sheep Kávéház & Konyha, a "kávézók-cukrászdák-reggelizőhelyek" kategóriában az Aranytölgy Kávézó kapta.
  • Az Év Cívis Vendéglátója verseny idén egy különdíjjal is bővült. Eszerint a Pannon Gasztronómiai Akadémia elismerését, az "Év Felfedezettje” különdíjat az Annuska Fagylaltbisztró kapta.
Az Év Cívis Vendéglátója 2025 - Díjazottak

A zsűri az országos mércéhez illeszkedően, Dining Guide‑alapú szempontrendszer szerint bírált:

  • Enteriőr és terasz (első benyomás, rendszerezettség, dizájn, hangulat)
  • Alapanyag-minőség (frissesség, regionalitás, szezonalitás)
  • Konyhatechnológia (szakmai kivitelezés, textúrák, technológiai tudás)
  • Ízharmónia és kreativitás (funkció és összhang a tányéron)
  • Szerviz és felelősség (szakszerű, többnyelvű kiszolgálás; higiénia; fenntarthatóság)
  • Online jelenlét (web, közösségi média, értékelőplatformok)

A közönségszavazás október 1–14. között zajlott a civishaz.hu felületén. Így a zsűri mellett a nagyközönség is dönthetett arról, hogy mely vendéglátóhelyek viszik haza a közönség elismerését. A Cívis Ház Zrt. honlapján több mint kétezren voksoltak a kedvenc helyükre. A szavazók között a Cívis Ház Zrt. 2 × 50 000 Ft értékű utalványt sorsolt ki, melyek a közönségdíjas helyeken használhatók fel. A szerencsés nyerteseket e-mailben értesíti a Cívis Ház Zrt.

további 10 kép

Fotók: Dankó Imre

FIGYELEM! Csalókra figyelmeztetünk!

Felhívjuk a lakáspályázat iránt érdeklődők figyelmét, hogy a Társaságunk által meghirdetett önkormányzati bérlakáspályázat esetében a pályázati kiírásban szereplő pályázati biztosítékon túl semmilyen további pénzbeli hozzájárulást nem kérünk és nem fogadunk el.

További részletek

;